روانشناسي

 
 
عدم توجه كودك
|

عدم توجه كودك، مشكلي رايج است كه مي‌تواند در هر سني رخ دهد. اين مشكل مي‌تواند در قالب بي‌توجهي به دستورات، عدم تمركز در انجام تكاليف، يا بي‌علاقگي به فعاليت‌هاي اجتماعي خود را نشان دهد. عدم توجه مي‌تواند ناشي از عوامل مختلفي باشد، از جمله مشكلات رشدي، اضطراب، افسردگي، يا مشكلات خانوادگي. عدم توجه كودك يك مشكل رايج است كه مي‌تواند در هر سني رخ دهد. اين مقاله به بررسي علل، علائم و راهكارهاي عدم توجه در كودكان مي‌پردازد.

در حال حاضر اعتقاد بر اين است كه اين اختلال منشأ عصبي بيولوژيكي دارد، هم به دليل مؤلفه ارثي آن و هم به دليل دخالت ژني كه برخي گيرنده هاي مسئول انتقال دوپامين را كد مي كند. در عين حال، البته نمي توان نقش مهم عوامل محيطي مانند بافت اجتماعي و فرهنگي، الگوهاي دلبستگي خاص، تربيت والدين و روش‌هاي آموزشي را ناديده گرفت. كه در ادامه به توضيح دقيق آن ها مي پردازيم.

نشانه هاي عدم توجه كودك
تشخيص بيش فعالي هميشه بايد با كمك يك متخصص ارزيابي شود كه بتواند علائم و درمان را ارزيابي كند. اما مي‌توانيم برخي از نشانه‌هاي بيش فعالي و عدم توجه كودك را در كودكان به طور كلي پيش‌بيني كنيم:

ناتواني در ثابت ماندن، دست ها و پاها هميشه در حركت هستند.
سرزندگي و فعاليت شديد (دويدن، كوهنوردي و غيره)
ناتواني در تمركز بر روي يك فعاليت، بدون انجام اولين فعاليت از يك فعاليت به فعاليت ديگر مي‌رويد
مشكل در انجام بازي هاي آرام
به راحتي حواسشان پرت مي شود
زياد حرف مي زنند و گوش نمي دهند .
مكالمات ديگران را قطع مي كنند.
آنها در بازي ها يا گفتگوها منتظر نوبت خود نمي مانند و اغلب به شكلي تند در آن شركت مي كنند.
آنها هيچ احساس خطري ندارند و اغلب كارهاي خطرناكي را بدون فكر كردن انجام مي دهند.
آنها آنچه را كه بايد انجام دهند يا آنچه براي انجام يك كار ضروري است را از دست مي دهند يا فراموش مي كنند
به دليل استرس و اضطراب و مشكلات خواب مي توان گفت كه عدم تمركز باعث افت تحصيلي و در آينده كاري كودك مي شود به همين منظور براي تشخيص دقيق و درمان قطعي بيش فعالي مي توانيد با برترين متخصصان كودك با شماره هاي ۰۲۱۲۲۳۵۴۲۸۲ و ۰۲۱۸۸۴۲۲۴۹۵ تماس بگيريد.

درمان عدم توجه و تمركز در كودكان
اولين قدمي كه بايد براي كمك به فرزندان خود براي غلبه بر عدم توجه كودك برداريد اين است كه بدانيد اين چيزي كاملاً طبيعي است و با تغييرات كوچك مي توانيد به نتايج خوبي برسيد .

۱.محيط مناسب را براي انجام تكاليف پيدا كنيد
چگونه يك كودك مي تواند با تلفن همراهش روي ميز، تلويزيون روشن و شايد خواهر يا برادر كوچكش در حال گريه تمركز كند؟ غالباً اساس مشكلات تمركز در كودكان دقيقاً عدم وجود زمينه مناسب براي مطالعه است. ايجاد يك محيط آرام و مناسب، به ويژه اختصاص به تكاليف، ضروري است و با توجه به اينكه كودكان موجودات عادت هستند، مهم است كه هميشه در يك مكان ساكت يا حدقل مناسب باشد.

۲.به آنها انگيزه دهيد تا به مطالعه علاقه مند شوند
براي اينكه فرزندان شما بتوانند تمام دوران تحصيلي خود را با خيال راحت تجربه كنند، ضروري است كه مطالعه را به عنوان يك تحميل تلقي نكند. آنها را درگير كنيد، هرگز به آنها نگوييد كه قادر به انجام يك كار نيستند، زيرا عزت نفس آن ها را نابود مي كنيد.

۳.ياد بگيريد كه يك والد صبور باشيد
گاهي اوقات آسان نيست، اما بايد صبور باشيد. كودكان تمايل دارند همانطور كه ما از آنها انتظار داريم رفتار كنند. اگر از قبل فكر مي كنيد كه آن ها بيش فعال و حواس پرت خواهند بود، مطمئناً همينطور خواهند بود! در عوض درك خود را نشان دهيد و به آنها كمك كنيد تا توانايي اعمال مستقل خود را توسعه دهند.


عدم توجه كودك

۴. به تلاش پاداش دهيد، نه فقط به نتيجه
كودكان نيز مانند هر بزرگسال ديگري، اگر احساس كنند مورد قدرداني قرار مي گيرند، بهترين هاي خود را به نمايش مي گذارند. بنابراين پس از انجام يك كار به خصوص دشوار يا كاري كه با توجه خاص انجام دادند، يك جايزه كوچك به آنها بدهيد. به كارهاي خوبي كه انجام داده اند اشاره كنيد و به آنها پاداش دهيد، شايد با فعاليت هايي كه از انجام آنها لذت مي برند.

۵. به آنها بياموزيد كه هر بار يك كار را انجام دهند
هنگام انجام تكاليف و مطالعه در خانه، براي اينكه توانايي تمركز كودكان خود را بيش از حد تحت فشار قرار ندهيد، به آنها كمك كنيد تا كارهاي خود را به فعاليت هاي خرد تقسيم كنند : كارهاي كوچكتري كه مي توانند با آرامش بيشتر و بدون استرس انجام دهند.

منبع:كانون مشاوران ايران-عدم توجه كودك



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1402/12/2 
زمان : ۱۷
افزايش تمركز در كودكان | راه هاي افزايش تمركز هنگام درس خواندن
|

افزايش تمركز در كودكان، راه هاي افزايش تمركز هنگام درس خواندن

بسياري از والدين در جلسات مشاوره از متخصصين مي پرسند كه چطور حافظه فرزندمان را تقويت كنيم و باعث افزايش تمركز او شويم. زماني كه كودكتان شما را كلافه كرده است و بسيار زياد جست و خيز مي كند و هنگامي كه با او صحبت مي كنيد به حرف هاي شما توجه نمي كند و تكاليف مدرسه اش را به درستي و به طور كامل انجام نمي دهد و وسايلش را در مدرسه و هر جاي ديگر جا مي گذارد و نمي تواند نظم را رعايت كند.

تحمل رعايت نوبت در بازي ها و فعاليت هاي گروهي را ندارد و كاري را شروع كرده و نصفه كاره رها مي كند به اين معناست كه او با مشكلاتي نظير توجه و تمركز رو به رو مي باشد و شما بايد سعي كنيد راه حلي را بيابيد كه باعث افزايش تمركز و توجه او شود، در ادامه اين مقاله به بررسي اين موضوع مي پردازيم و از نظر روانشناسي آن را مورد بررسي قرار مي دهيم پس مطالب اين مقاله را تا انتها مورد مطالعه قرار دهيد.

روش هاي افزايش تمركز در كودكان
مشكل تمركز به دلايل مختلفي در ميان كودكان به وجود مي آيد، يكي از شناخته ترين دلايل آن بيماري بيش فعالي و نقص توجه مي باشد كودكاني كه به بيماري بيش فعالي دچار مي شوند معمولا در كنار مشكلات تمركز فعاليت بسياري دارند كه اين فعاليت ها نسبت به همسالان خودشان طبيعي نيست البته احتمال دارد كه كودك به اختلال نقص توجه دچار شود و با مشكلاتي رو به رو شود كه در اين صورت نشانه ها و علائم بيش فعالي در آن نمود ندارد.

بايد اين نكته را در نظر بگيريد كه كودكي كه دچار مشكلات توجه مي شود حتما بيش فعال نمي باشد و احتمال دارد مشكل اصلي كودك در توجه و تمركز او نباشد بلكه به خاطر استرس و اضطراب و حالت هاي رواني، اختلالاتي در او به وجود آمده باشد كه بر روي تمركز او اثر گذاشته است اين مسئله در كودكاني كه سن كمي دارند و دبستاني هستند بسيار ديده مي شود.

هم چنين دانش آموزاني كه فشار زيادي را بايد تحمل كنند، والدينشان با آن ها رفتارهاي سخت گيرانه دارند يا به دلايل مختلفي در مدرسه دچار اضطراب و استرس هستند در اين صورت نمي توانند عملكرد طبيعي خودشان را حفظ كنند و در بسياري از موارد با مشكلات حافظه و دشواري هايي در توجه دچار مي شوند كه در اين خصوص بهتر است از روانشناس متخصص در حوزه كودك كمك بگيرند تا راهنمايي هاي لازم را در اختيار آن ها قرار دهند.

آيا براي افزايش تمركز و توجه كودك بايد داروي ريتالين مصرف كند؟
بسياري از والدين بر روي داروهايي كه به فرزندشان مي دهند بسيار حساس هستند اين حساسيت آن ها تا حدي به جا مي باشد زيرا اگر كودك داروي اشتباهي استفاده كند بر روي ذهن و روند رشدي او تاثير منفي مي گذارد و بايد به اين نكته توجه كنيد كه هر مشكل توجيهي نيازمند مصرف ريتالين نمي باشد اين دارو تنها زماني كه بيش فعالي كودك تشخيص داده شود مورد تجويز قرار مي گيرد و در صورتي كه كودك غير بيش فعال آن را استفاده كند اثرات مخربي بر روي او خواهد داشت و مشكلاتي را براي او به وجود مي آورد.

براي اين كه بخواهيد بيش فعالي را به درستي تشخيص دهيد بايد از روانشناس فهميده و باتجربه كمك بگيريد و در هنگامي كه نياز باشد كودك را به پزشك ارجاع مي دهد تا داروهايي را براي او تجويز كند و داروهاي مناسبي را دريافت كند.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-افزايش تمركز در كودكان | راه هاي افزايش تمركز هنگام درس خواندن



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1400/6/17 
زمان : ۰۶
[ ]